Historiaa

Kaiken luovuuden takana on aina ihmisiä, jotka ovat palavasti asiansa takana. Ilman heitä maailma pysähtyisi. Miten kauan Paavo Ranisen idea perustaa Big Band juuri Nokialle odotti toteutumistaan, sitä ei varmuudella tiedetä. Ilmapiiri ei 1980-luvulla ollut kovinkaan myönteinen jazz-musiikille, eikä koko Pirkanmaalla ollut toimivaa orkesteria. Nokialla oli kuitenkin perusjoukko, joka halusi soittaa Big Band-jatzzia. Niinpä Marraskuussa 1989 Nokia Big Band merkittiin yhdistysrekisteriin ja siitä kaikki alkoi.

Paavo Raninen

Paavo Ranisen johdolla orkesterista tuli nopeasti esiintymiskelpoinen Big Band. Orkesterin onnistuminen ja koossa pysyminen ei perustu ainoastaan harjoittelemiseen vaan paljolti mukavaan yhdessäoloon ja siihen, että jokainen tekee parhaansa ja vielä vähän enemmänkin.

Nokia Big Band on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin muusikoiden ja laulajien kanssa, mikä osaltaan on kohottanut orkesterin laatutasoa ja arvostusta. Nokia Big Bandin solisteina ovat esiintyneet muiden mukana Antti Sarpila, Pentti Lasanen, Ami Aspelund, Markku Johansson, Eino Grön, Kuju Hyttinen, Johanna Iivanainen, Maria Lund, Ewa Kaarela, Matti Heinivaho, Gilda, Markku Aro, Tommi Markkola, Bianca Morales, Reija Lang, Kristiina Wheeler, Inga Sulin ja Elina Vettenranta.